• Ndjenja pranverore gjermano-franceze

  • January 23, 2019 10:31

  Një atmosferë e sforcuar ndodhet gjithmonë në ajër, kur një çift i plakur ripërtërit premtimin e martesës. Kur kërkon të kapërcejë fazat e indiferencës dhe të krizave, për të ri...

 • Lumir, faktet flasin ndryshe nga ti!

  • January 22, 2019 13:31

  Deputeti Abdixhiku përmes manipulimit me publikun, si leva e vetme opozitare, e mbetur si adut albinist po përpiqet t’i zbehë dy nga arritjet historike të Kosovës, ushtrinë komb...

 • Një gjysmë Brexit

  • January 22, 2019 11:00

  Nëse Skocia dhe Irlanda Veriore rrinë në BE, siç dëshironin votuesit atje, do të hapej dera për një marrëveshje më të mirë për të gjithë. Kur të gjitha zgjidhjet janë...

 • Amerika s’mund të jetë më xhandari i botës

  • January 22, 2019 10:31

  Beteja vjetore mbi buxhetin, është në kulmin e vet, dhe Uashingtoni vazhdon të shfaqë mosfunksionimin e tij. Kjo papërgjegjshmëri fiskale, ndikon më shumë se sa vetëm programet...

 • Ju mund të shpresoni, unë jo...

  • January 21, 2019 09:00

  Për merita e çlirimit të vendit, janë të denjë të nderohen me monumente, për shtetin fisnor, që kanë ndërtuar, meritojnë burg në një qeli tok me përmendoret e veta! Sikur të dor...

 • Kur brumi të bën për dhoma gazi...

  • January 20, 2019 16:31

  Duke parë sharjet nga më mizoret që bëheshin në drejtim të mjekëve si të ishte një fushë pushkatimi hitleriane (para se te ndërtoheshin dhomat e gazit), dhe meqenëse e dija sakt...

 • Shkruan Berat Buzhala: Drejt zhbërjes

  • January 20, 2019 12:00

  Në mars të këtij vitit bëhen 30 vjet prej kur Kosova, dhe populli i saj, e kishin nisur rrugën e fatit të tyre, për të synuar lirinë dhe pavarësinë nga okupatori serb. Ishte një...

 • Është koha që ta lëmë Britaninë të shkojë

  • January 19, 2019 14:00

  Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Jucker, ka thënë disa herë se nuk dëshiron t’ia kushtojë më shumë se pesë minuta në ditë daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja. Po...

 • ‘Rusia e Vogël’ në Ballkan

  • January 19, 2019 14:00

  Është e dukshme se bëhet fjalë pqër lidhje historike dhe orientim të përbashkët të Serbisë me Rusinë. Apo, mund të thuhet se bëhet fjalë për Rusinë e Vogël në Ballkan....