• Perspektiva nga Davosi është e zymtë

  • January 28, 2019 15:00

  A tmosfera në Forumin Ekonomik Botëror 2019 pasqyron pamjen globale ndoshta më shumë se në vitet e kaluara, dhe pamja nuk është shumë e bukur. Disponimi këtu është i nënshtruar,...

 • Pseudopopulistët

  • January 28, 2019 10:31

  Me ashpërsi iu desh të mësojë Shtëpisë së Bardhë se kërcënimet dhe ultimatumet nuk kanë vlerë, për t'i bërë të bindet përfaqësuesit e popullit. Prej aty e tutje Donald Trumpi i...

 • Ngjyrat e dashurisë

  • January 27, 2019 15:00

  “Ngjyrat e dashurisë” i lexova dhe i shijova deri tek fjalia e fundit. Nuk u nxitova ta lexoja shpejt. E shijova nga pak çdo ditë, madje me kursim, ashtu siç pihet një liker i k...

 • Nxënësit mësojnë nga ata që i duan

  • January 27, 2019 11:31

  Nuk dhashë më shumë hollësi, por atë mbrëmje 10 apo 15 studentë më dërguan letra përmes postës elektronike, duke më thënë se po mendojnë dhe po luten për mua. Rrjedha e asaj lën...

 • Nga bamirësia në përgjegjësi

  • January 26, 2019 11:31

  Ishte Krishti ai i cili në emër të Zotit, pra si biri i Tij, kërkonte që njerëzve t’u ndihmonte, t’i nxirrte në dritë, nga rruga e errët që po marshonin. Ai u bënte mirë njerëzv...

 • Europianët e rinj nuk kanë nevojë për religjion

  • January 26, 2019 11:31

  I lumtur pa besim në zot? Me sa duke nuk është problem për të rinjtë e moshës madhore në Europë. Këtë e dëshmon një studim i bërë me të rinjtë. Të gjeturat e tutjeme mund të shq...

 • Beteja kundër leshit

  • January 25, 2019 10:00

  Autoriteti Kosovar i Konkurrencës (AKK) ka ndërmarrë një veprim të rëndësishëm para pak ditësh. Divizioni anti kartel në kuadër të këtij institucioni ka marrë në pyetje berberët...