• Reformat vazhdojnë pavarësisht vështirësive

  • February 02, 2019 18:31

   Në njërën nga detyrat, atë të reformës së administratës shtetërore, nisa konsultimet me ekspertët institucionalë dhe partnerët ndërkombëtarë, për një proces të stërzgjatur, 20...

 • Pse po sulmohen universitetet publike

  • February 01, 2019 15:00

  Nuk i vë në dyshim qëllimet fisnike të shumë kritikuesve të universiteteve publike, edhe vetë jam njëri prej tyre, por restrikcioni, mbyllja e programeve studimore, e me këtë ed...

 • Pse do ta dëmtojë Brexiti Europën

  • February 01, 2019 10:31

  Po afron ora drejt 29 marsit dhe daljes së Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Europian. Qoftë nëse Brexit rezulton të jetë “i butë” apo “i vështirë”, Britania e Madhe është e v...

 • Guxo!

  • January 31, 2019 08:31

  Ne kemi mendjen, por mendjen tonë përdorim për të zbatuar bindjet e huaja! Ne kemi sy, sy për të parë, por i përdorim, për të parë veten me sy të huaj!...

 • A ka myslimanë këtu?

  • January 29, 2019 17:31

  Sigurisht e keni dëgjuar atë rrëfimin për kasapin, që pasi që e kishte therur një kurban ishte futur brenda në xhami me duar të përgjakura deri në bërryla, gjatë kohës kur hoxha...

 • Kravatat që ngulfatin

  • January 29, 2019 17:31

  Nisi me kravata, e mund të përfundojë me skllotë. Ose me lloç. Kështu mund të përshkruhet periudha e qeverisjes së Ramush Haradinajt, po që se PDK vërtet vendos ta dërgojë atë n...

 • Pse muret nuk bëjnë punë

  • January 29, 2019 10:31

  Ideja e ndërtimit të një muri kufitar, për të parandaluar ardhjen e të huajve, është një traditë shumë e vjetër, e cila nuk ka funksionuar dhe aq mirë. Historia është e zbukurua...

 • Mos lejoni lojëra politike në arsim

  • January 29, 2019 09:31

  Siç mund ta dini, ORCA ka dy vite që ngritë çështjet që lidhen me publikimet shkencore dhe integritetin akademik duke monitoruar punën e Universitetit të Prishtinës. Ky presion...