• Një shtet i marrë me qira

  • February 20, 2019 17:31

  Kur më 17 shkurt 2018 Kosova u shpall shtet i pavarur, është vështirë e besueshme që kosovarët të kenë menduar se më shumë se një dekadë më pas gjendja do të ishte kështu si ësh...

 • Theresa May po luan me Europën

  • February 20, 2019 17:31

  “Loja e pulës” është e thjeshtë për t’u përshkruar, por e rrezikshme për ta luajtur. Bazuar në teorinë evolucionare të lojës, nganjëherë u përdor për të përshkruar politikën e l...

 • Fati i filozofisë në kulturën shqiptare

  • February 20, 2019 17:31

  Në kulturën shqiptare nuk gjejmë ndonjë zhvillim të të menduarit filozofik, si disiplinë e pavarur intelektuale. Ky fakt është kushtëzuar nga rrethanat e vështira historike, nëp...

 • Bota ka ende nevojë për NATO-n

  • February 20, 2019 17:31

  Në prill të këtij viti, Organizata e Traktatit të Atlantikut të Veriut, do të festojë ditëlindjen e saj të 70-të. E themeluar në vitet e hershme të Luftës së Ftohtë, ajo është p...

 • NATO-ja në mbrojtje të Pavarësisë

  • February 20, 2019 17:31

  Sivjet shënohet 100 vjetori i lindjes së shteteve të pavarura në Europën qendrore dhe lindore pas rënies së perandorive ruse, gjermane, austriake dhe otomane. Për shumicën e kët...

 • Çka e pret Venezuelën

  • February 20, 2019 17:31

  Bota ka dëshmuar shumë rënie të mprehta ekonomike gjatë viteve, por rasti i Venezuelës është padyshim një nga më të këqijtë deri tani. Vendi ka përjetuar një humbje të GDP-së re...

 • Rama, darka e gabuar në Prishtinë

  • February 08, 2019 09:31

  E para është një konfirmim zyrtar i asaj që përflitet prej kohësh, se Edi Rama ndryshe nga sa thotë po lobon fuqishëm për një arritje të marëveshjes shqiptaro – serbe përmes obs...