• Nuk mund të bëjmë pa gazetat print

  • February 21, 2019 10:31

  Që gazetat print janë të destinuara të zhduken mund të jetë e vërtetë, por edhe mund të mos jetë. Është fakt që, sipas sondazheve të fundit të “New York Times”, kjo gazet...

 • Idriz Ajeti, babai i albanologjisë në Kosovë

  • February 20, 2019 17:31

  U nda sot nga jeta Idriz Ajeti, babai i albanologjisë në Kosovë. Nderimi dhe kujtimi për të do të jenë të përhershëm sa të jetë shqipja. Atta (rrënjë e moçme indoeurop...

 • Kosova e 17 shkurtit!

  • February 20, 2019 17:31

  Dorëzimi i Kosovës nuk është opsion. Asnjëherë nuk duhet të jetë. Kosova ka shpallur pavarësinë e vet më 17 shkurt 2008, ndërsa Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë...

 • Traktati i Versajës po e përndjek ende botën tonë

  • February 20, 2019 17:31

  Një shekull më parë, u mblodh konferenca e paqes që hartoi Traktatin e Versajës. Ishte një kohë e shpresave. Lufta e Parë Botërore, e quajtur ndryshe Lufta e Madhe, Lufta që duh...

 • Revolucioni iranian që u kthye në një tmerr

  • February 20, 2019 17:31

  Kur revolucioni islamik para më shumë se dyzet vjetësh arriti të dëbojë Shahun, unë isha vetëm shtatë vjeç. Por kisha qenë në demonstrata, në të cilat më merrte me vete familja....

 • Kujt t’ i urohet pavarësia?

  • February 20, 2019 17:31

  Urime pra pavarësia Akademisë me akademikë pa vepra, profesorëve me tituj të vjedhur, mësuesve pedofilë, policëve pedofilë, priftit pedofilë, hoxhës që nuk varros pa u shitur vi...