• Rrëzimi para marrëveshjes së pagarantuar

  • February 28, 2019 13:31

  Nuk ka garancë se midis Kosovës dhe Serbisë do të ketë marrëveshje. Aq më pak, marrëveshje finale e historike të pranuar mirë nga të gjitha palët. Të gjithë po flasim për përpje...

 • Ditë të këqija për PDK-në

  • February 27, 2019 10:00

  Kur kishin vendosur ta kandidojnë për kryeministër, zyrtarëve të PDK-së vështirë t’iu ketë ardhur ndërmend se do të vijë dita kur Ramush Haradinaj do t’i “shkelte” dhe gjithë pa...

 • Si duhet “ribërë” Evropa

  • February 26, 2019 10:31

  Disa ditë më parë, një grup prej 30 shkrimtarësh, historianësh dhe fitues të çmimit Nobel – duke përfshirë Bernard-Henri Levin, Milan Kunderën, Salman Rushdi, Orhan Pamukun, Mar...

 • Një fund dhe filizat e një fillimi të ri

  • February 25, 2019 10:31

  Në fund të takimit në Romë, Papa Françesku ka mbajtur një fjalim të rëndësishëm për tmerrin e keqpërdorimit seksual të fëmijëve, për anët e errëta dhe kriminele të internetit aq...

 • Në udhëkryqin e katastrofës

  • February 23, 2019 13:00

  Rrëmuja e fundit në shtetin shqiptar I ka detyruar njerëzit që të fiksohen në sjelljen e politikanëve si në qeveri ashtu edhe në opozitë. Mirëpo, ky fiksim ka shmangur nga vëmen...

 • Kufiri i Thaçit apo i Enver Zymberit

  • February 22, 2019 10:31

  Hashim Thaçi nuk po tërhiqet nga ideja e tij për korrigjimin e kufirit me Serbinë, pavarësisht rezistencës së partive politike dhe të shoqërisë në përgjithësi. Presidenti e ka n...

 • Antisemitizmi në rritje

  • February 22, 2019 10:31

  Imazhet e sulmit ndaj Alain Finkielkraut të shtunën e kaluar  (16.02.) në rrugët e Parisit tregojnë të gjitha simptomat tipike të dhunës së një turme kundër hebrejve në rrugët e...