• Lufta në Siri po merr thjesht një trajektore të re

  • March 12, 2019 10:31

  Dhjetori i 2018-ës, shënoi një ndryshim të rëndësishëm në konfliktin sirian. Ngjarjet e fundvitit, e vendosën vendin në një trajektore të re, në të cilën presidenti Bashar Al-As...

 • Një fitore e vogël e “njerëzve të dhunshëm”

  • March 12, 2019 10:31

  Anëtarëve e pesë familjeve që u përleshën me policinë tek gjimnazi Petro Nini nuk u kishte mbetur asnjë mjet tjetër përpos dhunës. Ata i patën provuar të gjitha, gjykatat, lutje...

 • Shkruan Arben Idrizi: Humanitas

  • March 08, 2019 10:31

  Kosova është, ende, një vend pa një sistem social që do t’ia ofronte kujdesin e duhur asaj pjese të shoqërisë në nevojë ekzistenciale urgjente ose pothuajse. Me fjalë të tjera,...

 • Shteti i Osmanëve

  • March 07, 2019 13:00

  Më rastisi të lexoj një intervistë të Osman Ejupit, dhënë për Gazetën Express në vitin 2015. Në cilësinë e ish-kryetarit të Autoritetit Kosovar të Konkurrencës, ai kishte folur...

 • Pse Edi Rama nxitoi drejt Rai-t

  • March 06, 2019 13:00

  Edi Rama e braktisi me shpejtësi parlamentin të martën paradite duke njoftuar se do të udhëtonte drejt Italisë për të përmirësuar, tek fqinjët, imazhin që vendit po i prishin pr...

 • Macroni do ta shpëtojë Europën

  • March 06, 2019 13:00

  Presidenti francez Emmanuel Macron ndjek një strategji të rafinuar komunikimi: Me publikimin njëkohësisht të thirrjes së tij për ripërtëritjen e Europës në 28 gazeta të përditsh...

 • BE është një aleancë, dhe jo një bashkim vlerash

  • March 05, 2019 10:31

  Gjatë gjithë procesit të Brexit, Britania është përpjekur të përçajë 27 shtetet e tjera anëtare të BE-së. Por ka dështuar. Për habinë e autoriteteve në Londër (dhe ndoshta edhe...