• Një nudo shqiptare e vitit 1938

  • January 10, 2019 18:31

  E realizuar në vitin 1938, kur artisti ishte vetëm 26 vjeç, kjo është një nga nudot më të bukura në historinë e nudos shqiptare. Vajza që pozon është shqiptare. Gjatë kohës së s...

 • A është kërkesë e madhe të qenit artiste?

  • January 08, 2019 15:00

  Burrneshat? Burrneshat, përkthimi tekstual i cili mund të gjendet në fjalor do të ishte "Virgjëresha e betuar", duke iu referuar disa grave në Malet e Shqipërisë q...

 • Gjenden vepra të panjohura të Pikasos

  • January 04, 2019 10:31

  Gjatë viteve 1970, perandoresha e Iranit, nxiti hapjen e një muzeu të artit modern. Në vitin 1979, kur ajo dhe bashkëshorti u arratisën nga vendi për shkak të demonstrative popu...

 • Disa arsye pse leximi i bën mirë trurit

  • January 03, 2019 13:31

  Na ndihmon të bëhemi më emotivë, por mund të ndodhë dhe që të mendojmë se kemi përjetuar ndjenja dhe eksperienca që në fakt vetëm i kemi lexuar. E besoni? Ky është një studim i...

 • Ekrem Kryeziu - Dramë që të prek thellë

  • January 03, 2019 12:31

  Me inaugurimin e kësaj salle u hap edhe një dritare, që frymëmarrjes teatrore në Kosovë, t’ i shtohet fuqia. Me këtë hap, Kolegji AAB po bëhet jo vetëm qerthull i dijes po edhe...

 • Del numri i tretë i revistës Jeta e Re

  • December 31, 2018 11:00

  Kështu, në njoftimin për këtë numër, tregohet se ai fillon me një shënim biobibliografik për Arapin dhe vazhdon me shkrimin e poetit dhe të studiuesit Basri Çapriqi me titullin...