• Kadare përball sunduesve me një vepër brilante

  • November 26, 2018 10:31

  “Kur sunduesit grinden” apo misteri i një bashkëbisedimi telefonik Stalin- Pasternak është libri më i fundit i Ismail Kadaresë, publikuar për herë të parë në panairin e librit n...

 • Sonte në GKK hapet ekspozita “Nën Presion”

  • November 21, 2018 13:31

  Ekspozita vjen nga Gjergj Islami, Denada Veizaj, Gjergj Thomai dhe Enrico Fontanari të kuruar nga Eliza Hoxha dhe Ilir Gjinolli. Ceremonia e hapjes do të bëhet në Galerin...

 • Raporti i shkrimtarit Kadare me diktatorin Hoxha

  • November 21, 2018 10:31

  Libri “Kur grinden sunduesit” na risjell Kadarenë, një student i ri nga Shqipëria, një vend ku komunizmi ishte duke përgatitur hartuesit shpirtërorë të filozofisë së tij, në zem...

 • Lulzim Zeqiri, udhëtim nëpër krijimtari

  • November 20, 2018 13:31

  Ato simbolizojnë të ardhmen në sytë e autorit, duke përshkruar shoqërinë në tranzicion. Nëse shihet në kontekstin e aktiviteteve të përditshme simbolizon qartë edhe një bazament...

 • Majeutika e miqësisë

  • November 20, 2018 11:00

  Dialogu  Libri “Dialogë: Borges – Sábato” i kompiluar nga Orlando Barone është libër i veçantë për dy arsye: së pari, sepse vulos pajtimin mes dy autorëve të m...