• Liam Neeson, hakmarrës edhe në jetën e vërtetë

  • February 04, 2019 22:31

  Liam Neeson ka treguar se është hakmarrës edhe në jetën e vërtetë, dhe një herë kishte ndjekur një person me ngjyrë pasi që ai e kishte dhunuar një të dashur të tij. ...

 • Liria e romanit

  • February 04, 2019 10:31

  Javier Cercas (1962) është shkrimtar i njohur spanjoll, veprat e të cilit janë përkthyer në më shumë se tridhjetë gjuhë. Gjithashtu, ai është përkthyes, profesor universitar dhe...

 • ‘Bordel Ballkan’ shfaqet sonte në Teatrin Kombëtar

  • January 31, 2019 14:00

  Shfaqja shumë e përfolur “Bordel Ballkan”, e ndërtuar mbi “themelet” e “Orestia-s” së Eskilit, por e sjellë në kontekstin e sotëm, godet anomalit që sjellën sot shoqëritë në ven...

 • Historia e lirisë së çalë

  • January 28, 2019 10:31

  Mehmet Kraja është shkrimtar me prirje të theksuara për t’u përballur sheshazi me sfida nga përditshmëria, me një ngasje të fuqishme për kundërvënie, me nerv të zgjuar ndjeshmër...