• Opera “Ana dhe Zefi”, sont enë Kino ARMATA

  • December 10, 2018 13:00

  Anne Frank vdiq në kampin e përqëndrimit Bergen-Belsen. Zef, një djalë shqiptar i ditëve tona, është viktimë e një hakmarrjeje. Ata takohen me njëri-tjetrin në parajsë ku zbuloj...

 • Seferis, nobelisti i parë grek dhe Shqipëria

  • December 10, 2018 10:31

  Më 10 dhjetor 1963, Akademia Suedeze do t’i akordojë për herë të parë Jorgos Seferisit Çmimin Nobel për Letërsi. Ndër shkrimtarët kandidatë për Nobel ishin emra shumë të fortë s...

 • Heshtje më e rëndë se plumbi

  • December 07, 2018 10:31

  (Mbi debatin e hapur për çmimin Kult për letërsinë 2018) Konkurset letrare janë të lashta sa vetë letërsia. Të parat konkurse datojnë gjatë festivaleve të organizuara kry...