• Erza bën shqiponjën në Paris

  • February 20, 2019 17:31

  Erza Muqolli vjen nga Kosova dhe është vetëm 13 vjeçare por sukseset e saj në interpretim dhe skenë e tejkalojnë moshën e saj. Para një numri të madh të publikut, ajo...

 • Triumfi i erosit

  • February 20, 2019 17:31

  Kur ajo e pa për herë të parë Saburon iu duk sikur ishte të paktën njëzet vjeç. Ai ishte i ri. Këmisha e tij prej pambuku, e tëra e arnuar, ishte e hapur e gjitha para gjoksit....

 • “Synonyms” fiton në Festivalin e Berlinit

  • February 20, 2019 17:31

  Është mbyllur edicioni i 69-të i Berlinales, me ndarjen e çmimeve të mbajtur në Berlinale Palast. Ceremonia nisi me një ‘standing ovation’ në nder të aktorit Bruno Ganz, ndarë n...

 • Në kujtim të albanologut amerikan Eric Pratt Hamp

  • February 20, 2019 17:31

  Në mëngjesin e hershëm sot, 18 shkurt 2019 nga profesor Victor Friedman nga Çikago morëm lajmin e hidhur për shuarjen e albanologut më të madh amerikan dhe njërit nga gjuhëtarët...

 • Filmat e huaj, kandidatë për Oscar

  • February 20, 2019 17:31

  Filmat e propozuar për çmimin “Oskar” të këtij viti, në kategorinë e filmit më të mirë të huaj, sjellin tema të forta, prej gjurmës që lënë regjimet totalitare në psikologjinë n...