• MKRS ndan çmimet për trashëgimi

  • February 27, 2019 14:00

  Çmimi për Veprimtari Jetësore në fushën e trashëgimisë kulturore “Dea Dardanicae”, iu nda Jusuf Osmanit dhe shpërblim financiar në vlerë prej 5000 euro për faktin se i njëjti ka...

 • Shprehjet më të bukura nga Charles Bukowski

  • February 27, 2019 00:00

  2. Disa njerëz nuk bëjnë asnjëherë çmenduri. Kushedi sa jetë të tmerrshme janë duke jetuar. 3. Askush nuk mund të të shpëtojë nga diçka, përveç vetes tënde dhe ia vlen...

 • Pse çmimet “Oscar”, kanë ende rëndësi

  • February 27, 2019 00:00

  Në vlerësimin e filmave më të mirë të një viti të caktuar, dhe njerëzve, puna e të cilëve i bëri ata filma të mundshëm, çmimet Oskar mund të jenë një kremtim i asaj që është më...

 • Sonte ndarja e Çmimeve Oscar

  • February 24, 2019 12:31

  Ndarja e sivjetme e çmimeve, për herë të parë nga viti 1989 do të mbahet pa moderator, si edhe pa kategorinë e re për filmin më të famshëm, prej të cilës hoqi dorë Akademia.Komi...

 • “Holocausti” modern i Mirjeta Qehajës

  • February 22, 2019 13:00

  Qehaja, e cila është studente e nivelit master për pikturë, në Universitetin e Prishtinës, ka thënë për Gazetën Express se tema e trajtuar e ekspozitës ndahet në dy cikle....

 • Anulohet turneu holografik i Amy Winehouse

  • February 22, 2019 00:00

  Ekspertët në BASE Hologram, të cilët qëndrojnë prapa koncerteve të reja që shfaqën imazhe surrealiste të Roy Orbison dhe operistes së ndjerë Maria Callas, e prodhuan spektaklin...

 • 21 shkurti, Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare

  • February 21, 2019 13:31

  Mbrojtja e gjuhëve në botë, lufta kundër zhdukjes së tyre dhe ruajtja e identitetit të kombeve nëpërmjet gjuhës, janë qëllimet kyçe të manifestimeve që sot do të organizohen në...