• "Sis'lej baglat"

  • September 29, 2018 22:00

  “Të bashkuar për kafshët.” // “Vuajtja nuk është art” // “Sis’lej baglat!” // “S. Xhafa, ke pak mirëkuptim.” Mirëkuptim? Për kend? Për...

 • Aktorja Romy Schneider – Ylli tragjik i kinemasë

  • September 29, 2018 22:00

  Romy Schneider ndërroi jetë shumë e re, 43 vjeç, me gjasë nga infarkti, shkaktuar nga ilaçet e shumta dhe alkooli. Miku i saj e gjeti aktoren e njohur në mëngjesin e 29 majit 19...

 • Doli numri i dytë i revistës “Jeta e re”

  • September 29, 2018 22:00

  Edicioni i dytë i revistës letrare “Jeta e Re” hapet me krijimtarinë e Adem Demaçit, shkrimtarin dhe veprimtarin e njohur të çështjes kombëtare që vdiq më 26 korrik në Prishtinë...

 • ASHAK përuron Fjalorin Enciklopedik të Kosovës

  • September 29, 2018 22:00

  Në dy vëllime me 1,818 faqe, janë përfshirë tekstet e rreth 6,000 zërave, të hartuar nga 506 autorë, një vepër kolektive e hartuar nga profesorë universiteti, shkrimtarë, public...