• Arapi, poeti që e lamë në harresë

  • October 11, 2018 12:00

  Prej vitesh nuk del nga shtëpia e tij. Miqtë e përmallur më kot presin ta shohin.Sigurisht ai është miku më i madh i poetëve. “Por refuzon ta kapërcejë pragun e portës”. Poeti I...

 • Të pranosh trupin tënd

  • October 11, 2018 10:00

  “Sa më shumë e analizojmë këtë trup modern, sa më shumë e ekspozojmë, aq më pak ekziston ai. E shumëzojmë me zero, në përpjesëtim të zhdrejtë me ekspozimin tij.” Një histori e r...

 • A janë Histori kujtimet tona

  • October 10, 2018 11:00

  Iniciuar në vitin 2003 nga Ministria e Kulturës e Kosovës për të promovuar artistët vizual në Kosovë, Ekspozita e Çmimit Muslim Mulliqi është ekspozita më e rëndësishme për arte...

 • Monografi me vlera të veçanta

  • October 08, 2018 09:31

  Monografia Abdurrahim Buza, hartuar nga Prof. Tahir Emra, Anëtar i Rregultë i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës, mbi jetën dhe krijimtarinë artistike pikturale të doa...