• Tri gra kosovare në garë për çmimin "Oscar"

  • October 24, 2018 11:31

  Filmi debutues i metrazhit të gjatë i Blerta Zeqirit "MARTESA" fitoi çmimin FIPRESCI dhe çmimin special të jurisë në festivalin Tallin Black Nights në vitin 2017. Në vit...

 • Tri gra kosovare në garë për çmimin Oscar

  • October 24, 2018 10:00

  Filmi debutues i metrazhit të gjatë i Blerta Zeqirit MARTESA fitoi çmimin FIPRESCI dhe çmimin special të jurisë në festivalin Tallin Black Nights në vitin 2017. Në vitin 2012, p...

 • Lidhjet e pashkëputura letrare shqiptaro-rumune

  • October 24, 2018 09:31

  Në rast se hulumtojmë zhvillimin dhe promovimin e letërsisë shqipe në dekadën (dhjetëvjetëshin) e fundit të shekullit XX, në qendrën e njohur kulturore evropiane në Bukuresht, p...

 • Përfundon edicioni XXII i "Ditët e Naimit"

  • October 23, 2018 09:31

  Prej 18-22 tetor, në Tetovë dhe në Pogradec, u zhvillua Edicioni i XXII i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë "Ditët e Naimit". Në kuadër të Programit të tij u mbajtën një sërë a...

 • Krimet e mohuara: Librat që rishkruajnë luftën

  • October 22, 2018 12:31

  Fakti që krimineli i dënuar serb i luftës Vojisllav Shesheli nuk hoqi dorë kurrë nga ëndrra e tij për një Serbi të Madhe ndoshta është evidente në emrin që ai i vuri shtëpisë së...