• Vitet e mbytura

  • October 29, 2018 11:00

  Krijimi i çmimit Man Booker International për prozën e përkthyer në vitin 2016, e fuqizoi në mënyrë të ndjeshme profilin e një numri shkrimtarësh dhe të përkthyesve të tyre. Më...

 • Poezia meditative dhe militare e Arif Molliqit

  • October 29, 2018 10:00

  Është hera e dytë kjo që marr pjesë në promovimin e librit të Arif Molliqit. Është hera e dytë që flas për librat e Arifit në një ambient tjetër për dallim nga hera e parë. Herë...

 • Tri gra kosovare në garë për çmimin "Oscar"

  • October 24, 2018 11:31

  Filmi debutues i metrazhit të gjatë i Blerta Zeqirit "MARTESA" fitoi çmimin FIPRESCI dhe çmimin special të jurisë në festivalin Tallin Black Nights në vitin 2017. Në vit...

 • Tri gra kosovare në garë për çmimin Oscar

  • October 24, 2018 10:00

  Filmi debutues i metrazhit të gjatë i Blerta Zeqirit MARTESA fitoi çmimin FIPRESCI dhe çmimin special të jurisë në festivalin Tallin Black Nights në vitin 2017. Në vitin 2012, p...

 • Lidhjet e pashkëputura letrare shqiptaro-rumune

  • October 24, 2018 09:31

  Në rast se hulumtojmë zhvillimin dhe promovimin e letërsisë shqipe në dekadën (dhjetëvjetëshin) e fundit të shekullit XX, në qendrën e njohur kulturore evropiane në Bukuresht, p...