Njihuni me piktorin nga Gjirokastra, shtëpitë historike i shndëron në portrete

  • October 12, 2017 13:02
  • Kulturë

“Britmat e shtëpive të kthyera në portrete njerëzish“, në një nga pikturat e tij të kujtojnë pikturën e famshme të piktorit norvegjez Edvard Munch “Ulërima”. Piktori thotë se është frymëzuar edhe nga shkrimtari i shquar Ismail Kadare duke lartësuar disa prej shtëpive të Gjirokastrës. 

Në një ekspozitë të hapur në shtëpinë e Kadaresë, piktori paraqiti punime në gati 50 vjet të përvojës së tij krijuese, shumë prej të cilave kanë fituar çmime kombëtare. 

Gjirokastra është një qytet i pasurive Botëroe të UNESCO-s që dita ditës humbet vlera unikale prej mungesës së restaurimeve, braktisjes së shtëpive nga pronarët dhe degradimit të kohës./zeri i amerikes