Së shpejti makinat me ujë: me 5 litra bëjnë 5 mijë kilometra

  • January 18, 2019 13:00
  • Auto

Qëllimi i tij është të mendojë për një motor makine, i cili furnizohet plotësisht me ujë.

Një ëndërr që duket e parealizueshme, por për të cilën, shpikësi Italian nuk është dorëzuar kurrë.

Gjithçka nis nga përbërja e ujit: nga lënda djegëse siç është oksigjeni dhe nga një oksidues siç është hidrogjeni.

Enrico kërkon një metodë për të nxjerrë hidrogjenin nga uji dhe për ta përdorur si burim energjie, në gjendje të konsumojë pak.

Burri, i lindur në provincën e Leçes, Itali, vendosi të zbatojë idenë e tij të quajtur ‘Hydromoving Technology’, në një makinë Nissan 370, e mbiquajtur Z-Hydro pikërisht prej kësaj veçantie.

Gjithçka vihet në zbatim, falë ujit të shiut që do sillte goxha kursim për të gjithë ata që do zotëronin një makinë të tillë.

Loading...